Půjčka do 50 000 Kč bez nahlížení do registru dlužníků

Půjčka do 50 000 bez registru a SOLUSu

Každý z nás se jistě někdy dostal do tíživé finanční situace. Právě pro tyto případy jsou zde půjčky, které mohou pokrýt nečekané výdaje. Může se však stát, že je žadatel veden v negativním registru dlužníků a banka mu prostě nepůjčí. Od tohoto tu však jsou nebankovní společnosti, které i v těchto případech rády pomohou. Má to však i svá úskalí.

Jak to funguje?

Když klient přijde do banky a bude si přát půjčku, typicky do výše 50 000 Kč, první věc, kterou bude banka zjišťovat, je jeho bonita. Pokud však banka usoudí, že podle interních měřítek není žadatel způsobilý k získání půjčky, úvěr mu neposkytne.

Neznamená to ale, že by pak nezbývala žádná jiná možnost. Člověk si může půjčit u některé z nebankovních společností, které nabízejí půjčku bez registru do 50 000 Kč. Není to ale bez rizik.

Jaké to má výhody?

Největší výhodou je bezesporu možnost získat úvěr nezávisle na tom, zda člověk má či nemá záznamy v registrech dlužníků. Pokud si však klient chce půjčit větší částku, i nebankovní společnost potřebuje nějakou záruku, že se jí peníze včas vrátí.

Takovouto zárukou nemusí být ručení vlastním majetkem či majetkem třetí osoby - ručitele. A samozřejmě doložení příjmu - většinou stačí vykázat stálý, byť třeba i nízký příjem.

Další z velkých výhod je rychlost vyřízení takovéhoto požadavku. Některé společnosti inzerují vyřízení žádosti a odeslání peněz "ihned" - v praxi to znamená přibližně do hodiny od přijetí vyplněného online formuláře nebo SMS zprávy. Ale vždy záleží na konkrétních okolnostech.

Má to ale také nevýhody

V tuto chvíli je však nutné sejmout "růžové brýle" a podívat se na tuto problematiku reálným pohledem.

Za benevolentní přístup k záznamům v registrech se u těchto půjček musí platit. Poskytnutí půjčky bez registru je vykoupeno vysokou úrokovou sazbou a nemalými poplatky z prodlení při opožděných splátkách.

Je také nutno pamatovat na to, že není radno splácet jednu půjčku jinou. Dlužník se takto dostane do zdánlivého pocitu, že má splaceno. V tomto případě však padá do nekončícího kolotoče nesplacených pohledávek.